Januari 2019: favoriter

Hej!

Om jag ska vara ärlig har januari varit en ganska jobbig månad. Dels har den varit stressig med alla final exams och final essays (tagit 9 kurser denna termin som alla har sina finals i januari) och dels har den varit ensam. Jag har denna månad, pågrund av lite olika incidenter, grubblat väldigt mycket och känt mig rätt vilsen. Men nu har jag bara 3 dagar kvar av denna termin, jag har bokat en 2-veckor lång resa i februari och jag har kommit fram till en del beslut. Januari är äntligen över och jag är redo för 2019 att börja på riktigt. En sak som jag varit sugen på ett tag är att börja skriva ”favoritinlägg” så det är väl lika bra att börja nu. Här kommer en liten lista med mina favoriter som fått mig att överleva januari:

Favoritmat: Gochujang (korean chili paste)
Köpte en förpackning koreansk chilipasta för att kunna experimentera lite i köket men… nu klickar jag i det i allt jag lagar. Det är för jävla gott. Vilken tur att jag ska åka till Sydkorea om typ två veckor för jag kan inte få nog!

Favoritlyssning: Popula
Jag älskar att läsa böcker och jag lyssnar även ibland och tycker att det är mysigt men jag tappar ofta fokus. Därför föredrar jag att lyssna på radioprogram eller podcasts. Vanligtvis lyssnar jag på Morgonpasset i P3 eller typ Seriemördarpodden, men i januari har jag hittat en ny favorit! Popula är ett tvåspråkigt radioprogram (svenska och finska) från Sveriges radio. Programledarna är roliga och finskan är på lagom nivå för att jag ska kunna tycka att programmet är underhållande. En dag rakade jag nästan av mig halva ögonbrynet för att jag skrattade så mycket. Man kan lyssna på programmet på Sveriges radios app under ”SISUradio”.

Favoritköp: Min nya manchesterklänning
Jag älskar allt i manchester. Jag älskar allt man kan ha en polotröja under. Enough said. Klänningen är köpt på H&M. Ursäkta för världens fulaste bild men belysningen+spegeln i mitt badrum är som de är.

Favoritdag: Min födelsedag!
Den 19:e januari fyllde jag äntligen 24 år! Av någon anledning har jag sagt att jag är 24 år sedan i somras och jag vet inte riktigt varför? Men nu är jag i alla fall i samma ålder i verkligheten som jag är i mitt huvud, haha! Just denna dag var det soligt och varmt i Nagoya så jag fick öppna vinterkappan och ta av mig halsduken. Jag tog en lång promenad (typ en mil) med en kompis och sedan åt vi massa kinesisk mat. Bra dag!

 

Om du gillar min blogg får du gärna dela den:
Facebook
RSS
Email
Google+
http://www.rebeckamattsson.se/livet/januari-2019-favoriter/
Pinterest

Mitt namn är Rebecka och jag är en 25-årig sverigefinsk kvinna (är det inte lite töntigt att kalla sig för tjej när man är vuxen?) som för tillfället är bosatt i Stockholm. Mina intressen inkluderar bl.a. att klä mig som en sekreterare på 60-talet, lyssna på blodiga radio-dokumentärer och skriva brev. Min vision är att jag ska kunna utveckla mina blogginlägg till att bli lite mer personliga och lite mer intressanta. Förhoppningsvis kommer jag kunna ventilera mina tankar och idéer mer fritt än vad jag tidigare gjort… Jag hoppas att ni som av någon anledning hamnat här hittar något att läsa, och jag tar gärna emot mejl eller kommentarer med synpunkter och liknande.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *