20 saker ni INTE visste om mig!

Hej! Äntligen söndag igen (älskar söndagar) och som vanligt sitter jag och knåpar med bloggen. Jag har inte gjort så mycket av intresse denna vecka så jag bestämde mig istället för att lista några konstiga/slumpmässiga/trevliga saker om mig/som hänt mig under mina (snart) 23 levnadsår. När man tänker efter så har man ändå varit med om en hel del trots att livet ofta känns väldigt ordinärt. Slutligen vill jag utfärda en liten varning för att vissa punkter kan innehålla en antydan av humblebrag…

 1. När jag gick i mellanstadiet brukade jag underteckna mina noveller (både i och utanför skolan) med R.H Mattsson för att folk skulle förstå vilken storslagen författare jag var (…)
 2. Jag föredrar salt framför sött
 3. Jag har flera gånger klivit upp 05 på morgonen för att gå på barrunda på morgonen/förmiddagen med mina kompisar när jag bodde i Tokyo
 4. Jag har målade tånaglar året om
 5. Jag lyssnar gärna på Bollywoodmusik när jag städar
 6. Jag har vunnit 5.000 kr i en regional skrivtävling
 7. Jag har varit med i de lokala nyheterna (både tidningar och tv) samt p4 Norrbotten av samma anledning (min författarkarriär nådde tydligen sin peak när jag var 16 år gammal)
 8. En gång när jag var på en bar som ägdes av en kompis till min kompis så kom polisen för att hämta upp några män som troligen jobbade för den japanska maffian. De försökte nämligen pressa ägaren på pengar för att de skulle ”skydda baren”, så bartendern smet in på toan för att ringa dit polisen. Medan några av poliserna förde bort männen stod en av deras kollegor och frågade ut oss om IKEA.
 9. Jag har vunnit en speech contest i min klass i Japan…. Däremot gick jag inte vidare till ”skolfinalen”.
 10. Jag ÄLSKAR allt med kimchi
 11. Min favoritdrink är mojito
 12. Jag är typ allergisk mot alla läppcerat förutom Försvarets hudsalva
 13. Jag skrattar HÖGT
 14. Jag är en storkonsument av radiodokumentärer
 15. Jag startade min första blogg när jag var ca 14 år gammal
 16. Trots att jag är en pratkvarn så är jag ganska introvert och behöver mycket ensamtid varje dag för att fungera
 17. Jag gråter till allt… musik, filmer, böcker, dokumentärer, youtube-klipp med elefantbebisar. Allt.
 18. Jag lyssnar i princip på samma musik som min mamma gjorde när hon var 22……….
 19. När jag var yngre så föredrog jag att vara ensam och skriva och rita framför att umgås med andra hela tiden… Resultatet? Ett kattsläktträd med ca 70 katter (och medföljande beskrivning till var och en utav dem såklart), 2 stycken påhittade länder med tillhörande karta, provinsuppdelning, beskrivning av klimat, språk och historia samt X antal teckningar med modeller iförda snygga kläder som jag själv skulle ha på mig när jag blev stor (läs: tonåring)
 20. Sommaren mellan 4:e och 5:e klass hittade jag en av min farmors gamla klädkataloger från 1964. Det var nog då jag började strunta i vad mina kompisar hade på sig och istället började utveckla en egen klädsmak


Day-drinking in Tokyo våren 2015


Kör fortfarande på 60-tals inspirerad eyeliner 10 år senare…

En mojito -vad annars?

Om du gillar min blogg får du gärna dela den:
Facebook
RSS
Email
Google+
http://www.rebeckamattsson.se/livet/20-saker-ni-inte-visste-om-mig/
Pinterest

Mitt namn är Rebecka och jag är en 24-årig sverigefinsk juriststudent som för tillfället är bosatt i Nagoya, Japan. Jag är en morgonmänniska som gärna kliver upp okristligt tidigt även om jag inte måste. Väl vaken ägnar jag mig gärna åt att lyssna på makabra radiodokumentärer, skriva (blogginlägg, listor, dagboksinlägg, noveller), läsa romaner, eller gå på karaoke. En annan viktig del av min personlighet är att få uttrycka mig genom kläder och smink. Min vision är att jag ska kunna utveckla mina blogginlägg under 2019 till att bli lite mer personliga och lite mer intressanta. Förhoppningsvis kommer jag kunna ventilera mina tankar och idéer mer fritt än vad jag tidigare gjort… Jag hoppas att ni som av någon anledning hamnat här hittar något att läsa, och jag tar gärna emot mejl eller kommentarer med synpunkter och liknande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *