1 år i Japan (igen!?!?): 名古屋へ留学するつもり

Heeeej!
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen sist. Under den tiden har jag skrivit klart och lämnat in min kandidatuppsats, hälsat på mamma i Stockholm samt varit tvungen att skicka in min dator på lagning… Därför har jag inte riktigt prioriterat att skriva här. Men nu måste jag bara göra en uppdatering! I skrivande stund har jag precis ordnat med flygbiljetter och dylikt. I höst är det nämligen dags för mig att lämna Sverige igen. Under ett år ska jag  studera juridik vid Nagoya University!!! Bara att åka på utbyte i ett år är spännande i sig men att det dessutom är Japan känns såklart helt jävla fantastiskt! Jag är så glad och tacksam för att jag blev antagen och för andra gången i mitt ännu ganska korta liv får spendera ett år i Japan. Denna gång blir det som sagt Nagoya (Japans 4:e största stad om jag inte missminner mig) och inte Tokyo, men det blir spännande att lära känna en ny stad. Jag minns när jag gick i högstadiet och berättade för folk (både de i min egen ålder och vuxna) att jag skulle åka till Japan efter studenten… Det var många som inte trodde att jag faktiskt skulle göra det, och många vuxna som antog att jag säkert skulle hinna ändra mig innan det var dags. Ni hade fel, jag gör vad fan jag vill! 🙂  Jag  tog mig dit den gången, och i höst är det dags igen!

Om du gillar min blogg får du gärna dela den:
Facebook
RSS
Email
Google+
http://www.rebeckamattsson.se/livet/1-ar-i-japan-igen-%e5%90%8d%e5%8f%a4%e5%b1%8b%e3%81%b8%e7%95%99%e5%ad%a6%e3%81%99%e3%82%8b%e3%81%a4%e3%82%82%e3%82%8a/
Pinterest

Mitt namn är Rebecka och jag är en 24-årig sverigefinsk juriststudent som för tillfället är bosatt i Nagoya, Japan. Jag är en morgonmänniska som gärna kliver upp okristligt tidigt även om jag inte måste. Väl vaken ägnar jag mig gärna åt att lyssna på makabra radiodokumentärer, skriva (blogginlägg, listor, dagboksinlägg, noveller), läsa romaner, eller gå på karaoke. En annan viktig del av min personlighet är att få uttrycka mig genom kläder och smink. Min vision är att jag ska kunna utveckla mina blogginlägg under 2019 till att bli lite mer personliga och lite mer intressanta. Förhoppningsvis kommer jag kunna ventilera mina tankar och idéer mer fritt än vad jag tidigare gjort… Jag hoppas att ni som av någon anledning hamnat här hittar något att läsa, och jag tar gärna emot mejl eller kommentarer med synpunkter och liknande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *